PRIJAVA
Modrijanove novice
05 januar 2021

IT’S SPRINT O’CLOCK! | Serija spletnih izobraževanj


Tudi v letu 2021 bomo nadaljevali izobraževalna srečanja It's Sprint o'clock in vam na njih še naprej predstavljali neposredno delo z našo novo potrjeno učno serijo Sprint. Veseli smo, da se izobraževanj vedno udeležujete v tako lepem številu, saj nam to daje potrditev, da na srečanjih spoznavate to, kar vam pride najbolj prav – praktične nasvete in ideje za delo v razredu.

V našo družbo vas vabimov v sredo, 13. januarja 2021, ob 16. uri.

Z nami bo Tanja Plohl, učiteljica angleščine in geografije na OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica. Tanja v svoji dolgoletni pedagoški praksi poučuje oba predmeta in ju pogosto uspešno prepleta. Ko se npr. v 8. razredu učijo o Avstraliji pri geografiji, si vzamejo čas tudi za avstralsko angleščino. Učencem se tak način dela zdi zanimiv in jim je všeč, zato ga bo Tanja predstavila tudi na našem naslednjem srečanju.


CLIL V U
ČBENIKIH SPRINT
Koncept CLIL (Content and Language Integrated Learning) je v Sloveniji znan že nekaj časa, vendar ni še zelo uveljavljen. Cilj koncepta je sočasen razvoj jezikovnih kompetenc in pridobivanje nejezikovnega znanja (npr. geografije, zgodovine, biologije, športa). Prebrati zanimiv članek o Nelsonu Mandeli, obenem pa skoraj neopazno ponoviti Past Simple, skupaj z večno težkimi nepravilnimi glagoli kaj boljšega bi si lahko želeli?
Ob pomoči konkretnih primerov iz učbeniške serije Sprint bomo spoznali uporabnost koncepta v današnji šoli. Ponuja namreč odlično priložnost za vse učitelje angleščine, da lepoto tujega jezika približamo našim učencem na drug, zanimiv, aktualen način. Tako jim poleg slovnice damo še bogato, uporabno znanje ostalih predmetov.

Pridružite se nam na virtualnem druženju, ostanimo povezani!