PRIJAVA
Modrijanove novice
16 november 2022

Glasbeni natečaj UJEMI COFOV REP: Najdi svojo rimo in soustvari Cofovo himno!

Vse učitelje in učence 4. in 5. razredov z veseljem vabimo k sodelovanju v natečaju Ujemi Cofov rep. S pomočjo zabavnega glasbenega natečaja bomo zbirali kratke besedne zveze in rime v tekstovni obliki povezane s šolskim življenjem, predmeti ali učnimi vsebinami, najboljše izmed njih pa bodo na koncu postale del Cofove himne.

Učitelje vabimo, da postanejo mentorji in s svojimi učenci sestavijo a) eno ali več besednih zvez z rimo ali b) rap kitico s 4 takti. Morda bo vašo besedno zvezo ali kitico v himni »odrepal« prav priljubljeni kosmatinec Cof!

Vabimo vas, da postanete mentor in v okviru natečaja z učenci 4. in 5. razredov ustvarite:

a) eno ali več besednih zvez z rimo v 1. osebi in/ali

b) eno (1) rap kitico v 1. osebi in s štirimi takti (4/4 taktovski način).

Pri sestavljanju besedila ene ali več besednih zvez oziroma kitice lahko sodeluje poljubno število učencev v razredu, kot mentor pa boste prejeli praktični darili in potrdilo o mentorstvu.

Pet razredov z najboljšo »rap kitico« bo prejelo darilo za vsakega učenca

Razredi oz. oddelki v razredu, ki se bodo še posebej potrudili in sestavili kitico z rimo, se bodo potegovali za praktično nagrado. Pet (5) razredov, ki bo po mnenju komisije natečaja Ujemi Cofov rep pripravilo najboljši predlog kitice, bo prejelo šilček v obliki klavirja za vsakega učenca.

Rok za prijavo in oddajo predloga je 2. december 2022. Prijavite se z elektronskim obrazcem: PRIJAVNICA Ujemi Cofov rep.

Pomembno

Učitelji mentorji prijavijo sebe kot mentorje in svoj razred, s čimer k natečaju prijavijo učence, ki bodo sodelovali v natečaju. Pred prijavo mentor pridobit izpolnjeno Izjavo zakonitega zastopnika . za vsakega sodelujočega učenca. Vsa zbrana soglasja nam do 2. decembra 2022 pošljite na naslov Založba Rokus Klett, Stegne 9b, 1000 Ljubljana s pripisom: Natečaj Ujemi Cofov rep.

Ob prijavi z elektronskim obrazcem mentor naloži Izjavo o zbranih soglasjih in osebnih podatkih sodelujočih oseb v elektronski obliki.

Več o natečaju Ujemi Cofov rep si lahko preberete v Pravilniku natečaja Ujemi Cofov rep.

Ekipa natečaja Ujemi Cofov rep bo s pomočjo prispelih predlogov pripravila končno besedilo Cofove himne in jo tudi uglasbila – rezultat skupnega navdiha in truda bo Cofova himna, ki bo objavljena na spletnih straneh www.radovednih-pet.si in www.planet.radovednih-pet.si.

Navodila za pripravo besedne zveze ali kitice

Vsak razred lahko odda:

a) eno ali več besednih zvez z rimo v 1. osebi in/ali

b) eno (1) rap kitico v 1. osebi in s 4 takti (4/4).

Ena ali več besednih zvez in/ali ena (1) rap kitica naj bodo zapisane v 1. osebi.

V primeru, da razred pod vodstvom učitelja mentorja pripravi rap kitico, naj bo ta zapisana v 1. osebi in naj vsebuje 4 takte (4/4).

Pri sestavljanju a) ene ali več besednih zvez ali b) kitice je lahko v navdih in pomoč kitica napovednika:

PRED TABO JE NALOGA ZABAVNA,

TODA PAZI, NI ENOSTAVNA!

IŠČI RIME, MOŽGANČKE NAPNI,

COFOV REP LAHKO SESTAVIŠ TUDI TI!

Oglej si video napovednik >>Piškotki

Na spletnem mestu uporabljamo piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje in zagotavljanje kakovostnih vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.Več o piškotkih